Gesprek met Monica de Jong

Ik heb Monica geïnterviewd samen met Duco, Pepijn, Julia en Guus. Voor dit interview hebben wij een paar vragen gemaakt:

Wat was je favoriete reis naar het buitenland om kunst te maken?
In welke stijlen maak jij kunst?
Waar wil je dat je volgende reis naartoe gaat?
Hoe ziet een dag in je leven er nu uit in corona tijd?
Wat is je favoriete kunstwerk?
Hoe verloopt jouw kunst proces?
Hoe projecteer jij je leven op je kunstwerken die je maakt?
Wat doe je als je vastloopt tijdens het maken van een kunstwerk?
Welke boodschap wil je overbrengen met je kunst?
Wat heeft je gemotiveerd om kunst te maken?
Waar haal je je inspiratie vandaan?

We zijn niet aan alle vragen toegekomen omdat Monica erg van kletsen houd, maar toch heeft zij onbewust veel vragen beantwoorden. Hierdoor heb ik echt een goed beeld gekregen over Monica en haar kunst.
Monica vertelde dat ze vaak in kranten kijken om daar inspiratie uit te halen, dit vond ik wel een mooi idee en dit is dan ook wat ik ga doen in mijn eindproduct!
Ik weet nog niet precies welk artikel ik ga kiezen maar daarover houd ik je op de hoogte:))

Mijn eerste ideeën
Dit waren mijn eerste 3 ideeën, helemaal links is een ravijn te zien. In het midden staat een gebergte met een meer aan de voorzijde en rechts staat een raam in Italië met allerlei bloemen.

Het ravijn
Dit was geïnspireerd op een foto van een ravijn is amerika, deze foto was erg mooi en vol felle kleuren, toch heeft dit idee het niet tot het einde gemaakt!

Het gebergte
Dit was een foto die is op pinterest heb gevonden, dit sprak me gelijk aan en het hier ook mee geëxperimenteerd.

Italiaanse raam
Dit is geïnspireerd op een foto van pinterest, dit was iets wat ik nog nooit eerder had gemaakt en daarom trok het mij zo aan! Dit is dan ook mij eindproduct.

Eindproduct!!!!!

Tadaa! hier is hij dan, mijn eindproduct. Het Italiaanse raam! ik heb hierbij veel gespeeld met licht en donker en diepte. Het product bestaat uit houtskool en oliekrijtjes, ook heb ik gebruik gemaakt van kneedgum om lichtere punten te creëren.
Ik heb ervoor gekozen om de tekening grotendeels zwart-wit te laten, toch heb ik de planten en bloemen in gekleurd gemaakt om ze er uit te laten springen!

Ingezonden door: MoïseLaurens (leerlingen Vathorst College)