Inleiding

Hoi Judith,
Voor de opdracht zonen en dochters moesten we een kunstwerk maken geïnspireerd op een zelf uitgekozen kunstenaar. Ik heb ervoor gekozen om Monica de Jongen te kiezen. Ik heb Monica altijd al super leuk en aardig gevonden en ik vind haar kunst ook heel mooi altijd. Daarom wist ik al redelijk snel dat ik Monica wou gaan kiezen voor deze opdracht. Het was alleen niet zo handig dat ik een groot gedeelte van de beeldend lessen thuis moest werken, maar ik heb er zo veel mogelijk van gemaakt.

Ik ben gaan kijken naar Monica haar werken en heb daar iets inspiratie van uit gehaald. Ik begon met schetsen maken en heb een van de schetsen uiteindelijk wat groter gemaakt. Ik heb ervoor gekozen om iets te doen met de natuur omdat Monica daar zelf best wel veel dingen op inspireert.

Ik zal hieronder de schetsen laten zien.

Deze schetsen had ik gemaakt om te kijken wat ik uiteindelijk wou gaan doen. Schets 2 vond ik heel leuk en ik was er ook wel van overtuigd dat ik er iets moois van kon maken maar toen ging ik even kijken uit Monica’s ogen. En dan zou het te donker zijn. Monica heeft altijd wel nog wat kleur in haar werken dus die was het uiteindelijk toch niet.

Schets 3 had ik helemaal in het begin gemaakt maar ook die vond ik niet super leuk uiteindelijk. Mijn plan was eerst om echt een stuk van een land te schilderen, omdat Monica dat ook heeft gedaan, maar uiteindelijk zou dat niet meer werken.

Schets 1 vind ik het leukst van allemaal, dus die is het ook geworden. Er zit wat donkerheid in maar ook een stuk kleur. Dat is dus iets waarvan ik denk dat Monica het ook zou doen. Hieronder zal ik mijn eindproduct laten zien.

Hoe ik hier op ben gekomen
________________________________________

Ik wou echt iets doen met de natuur dus daar ging ik plaatjes van opzoeken. Ik ben op Pinterest gaan kijken en heb daar had ik een mapje gemaakt van dingen die ik leuk vond. Ik heb toen ook naar dingen van Monica gekeken en heb toen een soort samenstelling gemaakt van die twee dingen. Daar is best wel iets moois uitgekomen vind ik.

Ik heb dit werk gemaakt in de laatste les voor de SE-week en dat redde ik uiteindelijk precies. Ondanks het corona gebeuren en het niet naar school kunnen vind ik dat ik heb best goed heb gedaan, en ik hoop dat jij dat ook vind Judith!

Groetjes,
Julia Lozeman

Ingezonden door: Julia Lozeman (leerlingen Vathorst College)