verslag John Konijn

door | feb 14, 2018 | bezoekverslag, leerlingen 't Atrium | 0 Reacties

Ik ben met Luna en Yael op bezoek geweest bij John Konijn.
Ik zag zijn schilderijen op de website staan van zonen en dochters en deze spraken mij erg aan. Ik vond de kleurcombinaties erg mooi en ik vond het leuk dat zijn schilderijen niet te gewoontjes zijn.
Ik vond het een ontzettend leuk en inspirerend bezoek. John Konijn is een ontzettend enthousiaste man en hij praatte honderd uit.
Hij vertelde over zijn manier van werken, oftewel alles wat je je maar kan bedenken. Verven met een kwast, verven met je handen, vegen met je voet, druppen met verf, klodders verf gooien etc. Ik vond dit ontzettend leuk want dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hij zei zelf ook: “schilderen is niet moeilijk maar origineel zijn is wat lastiger”.
Hij vertelde ook dat hij soms foto’s gebruikt ter inspiratie maar dat hij de meeste tijd zijn werken uit zijn hoofd schildert, wat ik onwijs knap vind.
Hij heeft een kunstacademie gedaan maar hij vertelde dat hij toch het meeste leerde door het zelf uitproberen en maken van schilderijen. En zo is dat met veel dingen in het leven.

Ingezonden door: Yris Frowein (leerlingen ’t Atrium)