Met het vak Kunst deden we de tweede periode van het schooljaar mee aan het Zonen en Dochters project. We moesten uit een aantal Amersfoortse kunstenaars kiezen om een van hen te gaan bezoeken en te interviewen. Samen met Marthe, Sander, Marleen en Ellen ben ik naar John Konijn geweest. Het bezoek aan een echte kunstenaar vond ik erg leerzaam, we hebben hem veel vragen gesteld en overal uitgebreide antwoorden op gekregen.
Verder was de opdracht dat je je moest laten inspireren door de kunstenaar waar je geweest bent en op basis daarvan moest je dus zelf een kunstwerk maken.
John Konijn schildert veel bomen en landschappen, en in zijn schilderijen zitten veel symbolen verstopt. Deze dingen heb ik gebruikt in mijn kunstwerk, die ik getekend/geschilderd heb in Adobe Photoshop.
Ik vond het een leuke opdracht.

Ingezonden door: Irma Zwart (leerlingen corderius college)

Visiting-the-Grave