Het was nog wel even zoeken om haar atelier te vinden, maar na even rond gelopen te hebben op de boerderij, kwam ik Monica de Jong tegen bij de stallen. Haar huisje staat vol met prachtige kunstwerken, en overal schetsen, beeldjes en tijdschriften. Precies zoals ik me een kunstenares haar huis had voorgesteld. Monica was erg aardig en vertelde over haar reizen en over wat ze allemaal deed naast alleen kunst maken, wat me verbaasde, aangezien het kunstenaar zijn alleen me al een hele tijdrovende baan leek. Ook had ze interesse in mijn toekomstplannen en gaf me allerlei tips.
Ik was zo onder de indruk van al haar schilderijen en tekeningen, alle verschillende technieken die ze gebruikt, en overal waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Heel erg indrukwekkend.
Alleen al de ‘stempels’ waar ze dan afdrukken van maakt met allerlei bijzondere en verschillende kleuren, dat is al kunst op zich.
Ze heeft een hele bijzondere manier waarmee haar werken bijna surrealistisch worden, en waardoor je er naar kan blijven kijken. Ze gebruikt vaak sombere kleuren, met soms een klein stuk met felle kleuren
Ik vond het heel jammer dat ik al zo vroeg we moest, want ik had nog heel veel meer willen zien van haar werk en nog langer naar haar willen luisteren.

Ingezonden door: HannahTimmerman (leerlingen het nieuwe eemland)