[SlideDeck2 id=250]

Mijn werkstuk is geïnspireerd op het werk van Ayuk Kuperus. Zij speelt graag met schaduwen en dat doe ik ook bij deze opdracht. Ik heb verschillende silhouetten van dieren uitgekozen en deze uitgesneden en deze zal ik in een lamp verwerken waardoor de schaduwen op het doek geprojecteerd worden.

Van: Sharon Muwonge

 

Ik heb gekozen voor Mardoe Painter. Zij maakt kunstwerken met oude foto’s en naald en draad en olie en verf. Maar ze werkt vooral in 2d. Niet erg handig voor dit project dus. Daarom ben ik op het idee gekomen om er een lamp van te maken. Eerst maakte ik een vierkante lamp met op elk vlak een andere afbeelding. Maar mijn docente vond dat niet handig dus heb ik een lampenkap gebruikt en het vierkant als voet van de lamp gedaan.

Van: Hilde

 

Ik heb de kunstenares Annemieke Alberts gekozen om mee te werken. Zij werkt veel met spiegelingen in ramen. Ik had dus bedacht om een echte spiegel te gebruiken. In de spiegel ga ik met een schaar mensen krassen, die ik later heel licht ga verfen. Het idee erachter is een beetje, dat je in en soort van winkelruit kijkt. Je ziet alle mensen maar tegelijkertijd ook jezelf, en door de spiegel verwijst het weer een beetje naar Annemieke Alberts. Een vriendin van mij, Sanne, heeft ook Annemieke Alberts als kunstenares gekozen, dus we hadden besloten twee verschillende werkstukken te maken, en die dan als we klaar waren samen te voegen. Sanne maakt van hout dezelfde poppetjes. Die verft ze zwart en als we klaar zijn zet zij ze voor mijn spiegel. Zo is het net alsof haar poppen de schaduw zijn, en de mensen echt kleur en leven krijgen in de spiegel. Dit is de spiegel waarvan ik sommige delen al heb uitgekrast.

Van Jeanita van Dam