Hommage aan onze natuur
Of te wel aan alles wat leeft en sterft

Mijn werk bestaat onder andere uit tekeningen, aquarellen, etsen, houtsnedes en assemblages die ontstaan ter plekke in de natuur of in mijn atelier.
Altijd bezig met het ontstaan en vergaan van leven, met schoonheid en verval, die ook mooi kan zijn en nuttig.
Onderwerpen die steeds weer terugkeren zijn bomen, water, dieren en steeds meer mensen.
We zijn allemaal op weg, zoekend, tastend, vindend.

Op 24 oktober 2018 ben ik een nieuw project begonnen: vanaf die dag zal ik een jaar lang iedere dag een tekening maken op 19 x19 cm. Een hele uitdaging om die ook echt op een bepaald tijdstip te maken waar ik mij ook bevind.
Hoe lang ik daar over doe varieert van een minuut tot ruim een uur.
Op 24 oktober 2019 kan ik er een muur mee behangen zie ik voor me!

 

Leerlingen kunnen komen vanaf half november op woensdag en vrijdag, soms in het weekend. En in de herfstvakantie zijn de 365 tekeningen te zien in Galerie De Ploegh aan de Coninckstraat 58 in Amersfoort.

 

 

www.monicadejong.nl

mail@monicadejong.nl

06 41756077

Van Boetzelaerlaan 3

3828 NW Hoogland ( huis en atelier)

( aan de achterzijde van de boerderij “Heerlijkheid Groot Weede”)

 

Atelierbezoeken vanaf november 2018 op donderdag, vrijdag en zaterdag