Kunstig bezoek
Ik ben op bezoek geweest bij Mardoe Painter. Ik heb haar gevraagd hoe en wat haar kunst is, waar ze haar inspiratie vandaan haalt en wat voor technieken ze gebruikt. Dit ga ik uiteindelijk ook gebruiken in mijn eindwerk.
Inspiratie
Voordat Mardoe begint met een kunstwerk zoekt ze eerst altijd naar foto’s. Dat is dan ook wat ze het meest doet: multimedia. Dit waren eerst vooral medische foto’s, van bijvoorbeeld dode mensen of baby’s, maar dat kunnen eigenlijk alle foto’s zijn. De foto’s hoeven niet perse professioneel te zijn, want album foto’s uit oma’s oude doos kunnen ook heel leuk zijn om mee te werken.
Gevoel
Er is niet echt een hoofdonderwerp in de kunstwerken van Mardoe. Veel van de kunstwerken straalt wel een bepaald gevoel uit. Een van de kunstwerken bijvoorbeeld was een serie van priesters en gevangenen, maar uiteindelijk kon je niet precies zien wat de gevangenen waren en wie de priesters waren, wat wel apart was, want soms zijn priesters ook hele slechte mensen, en gevangenen mensen met een klein hart.

Ook vind mardoe het niet erg als ze fouten maakt in haar werk. Dat maakt het misschien juist wel mooier, vind ze.
Werk/Technieken
Mardoe gebruikt heel veel verschillende technieken. Naald en draad, prikpen, verf, ik heb het allemaal voorbij zien komen. De prikpen sprak me het meest aan, omdat ik zo iets nog niet eerder had gezien. De combinatie van foto en prikken en naald en draad wil ik denk ik ook gaan gebruiken. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.

Ingezonden door: sietske van Bakel (leerlingen het nieuwe eemland)