Glaskunstenaar
Krista is in haar werk bezig met de invloed van de omgeving op de moderne mens. Als kind wilde ze al weten wat er in de wereld gebeurde en keek iedere dag het Jeugdjournaal. Berichten en beelden raken haar, verbazen en verwonderen. Deze gevoelens en emoties worden omgezet in een beeld. Tijdens de soms jarenlange reis van het tastbaar maken van zo’n beeld en de emoties, probeert en leert ze te begrijpen en los te laten.
Momenteel werkt Krista aan een serie maatschappij gerichte objecten. Deze gaan over genetisch gemanipuleerd voedsel, de invloed & macht van wereldbepalende bedrijven en de invloed van machines, computers, internet en social media op de mens. In deze projecten onderzoekt ze zowel de positieve als negatieve effecten. De natuurlijke eigenschappen van het materiaal glas bieden Krista de mogelijkheid emoties kracht te geven. Al haar werken zijn in combinatie diverse materialen, als silicone, autolak, computerdraden, gevonden voorwerpen, stof, kralen, strass, staal en meer. Voor ieder werk kiest zij een glastechniek welke past het het verhaal en het een extra dimensie geeft.

Bio
Van 2007 tot 2016 volgde Krista de opleiding Hogere Graad Glaskunst & Specialisatie Graad Glaskunst aan het Instituut voor Kunst & Ambacht in Mechelen, BelgiĆ«. Haar werk is internationaal erkend en is opgenomen in diverse museumcollecties, waaronder het Nationaal Glasmuseum Leerdam (NL), Glasmuseum Ernsting Stiftung Alter Hof Herding (DE) en de Kunstsammlungen der Veste Coburg / European Museum of Modern Glass (DE). In 2013 werd haar werk ‘Taking my coat off’ genomineerd voor de Coburg Glas Preis 2014. Dit jaar ontwierp en maakt Krista het Ledenobject van de Vereniging Vrienden van Modern Glas(NL).

Email: Krista Israel