Bezoekverslag Yasmin Veenstra

door | feb 2, 2018 | bezoekverslag, leerlingen 't Atrium | 0 Reacties

Wij (Esmée, Demi en Meike) zijn bij Yasmin Veenstra op bezoek geweest om inspiratie op te doen voor ons werkstuk van de zonen en dochters opdracht. Haar atelier is bij haar thuis op zolder, het is een mooie open en ook lichte ruimte waar ze haar schetsen uitwerkt tot echte illustraties en waar zij met een potlood, verf en stiften ontzettend mooie dingen maakt. Het atelier is lekker opgeruimd en er heerst een rustige sfeer.

Wij hebben voor Yasmin Veenstra gekozen omdat haar werk er op de site van zonen en dochters heel erg leuk en interessant uit zag, het kleurgebruik maakte het erg vrolijk en wij vinden schetsen en tekenen ook erg leuk.

Eenmaal bij Yasmin aangekomen hebben we haar atelier boven bekeken en haar werk was in het echt nog mooier dan op de foto’s. Bijna alles bevatte heel veel kleurgebruik en het was allemaal erg mooi. Haar atelier is erg interessant om rond te kijken en de manier waarop ze haar kunstwerken maakt is erg interessant.

Het is erg mooi om te zien hoe Yasmin haar werk baseert op het verband tussen mens en emotie. ‘Ik haal mijn ideeën uit mijn omgeving, de mensen om mij heen en hoe mensen met elkaar omgaan.’ Dit maakt haar werk erg bijzonder en ook persoonlijk. ‘Het is gewoon passie en creativiteit.’

Ingezonden door: Meike van de Ridder (leerlingen ’t Atrium)