Recent ben ik samen met een klasgenoot op bezoek geweest in het atelier van Ron Jagers. We kwamen binnen in een redelijk lege ruimte, een soort expositie ruimte. Hier hingen een aantal van zijn werken. Toen we doorliepen betraden wij zijn atelier. Dit was een grote ruimte met enorm veel verschillende spullen. Een immense boekenkast met allerlei boeken, een kast met allemaal random rommelspulletjes een paar computers, een aantal schilderijen en nog veel en veel meer dingen. Toen we een kopje thee hadden gekregen viel hij met de deur in huis en begon hij te vertellen over zijn projecten en werken. Hij doet vooral veel met fotografie, maar daarnaast organiseert hij ook allerlei verschillende projecten en activiteiten. De nadruk werd tijdens het gesprek echter wel gelegd op zijn fotografie projecten. Ik had hem ook gekozen omdat ik net begonnen ben met fotograferen en dat heel erg leuk vind. Ik was dan ook erg onder de indruk van al zijn foto series. Het interessants vond ik nog dat achter elk fotoproject en fotoserie een verhaal en theorie zat. Hij maakt niet zomaar foto’s. In mijn eigen werk zal ik dan ook zeker een van die theorieën verwerken. Verder was ik enorm benieuwd waar hij alle inspiratie vandaan haalt voor al die verschillende ideeën en projecten. En het kwam erop neer dat hij het overal vandaan haalt. Alles om hem heen, dingen die hij ziet, doet, uitprobeert. Ook had hij een hele grote kast vol met prulletjes die hij gebruikte als inspiratiebron. “Kijk met open ogen de wereld in, zoek iets wat je interessant vindt en ga daar mee aan de slag! Kopiëren mag, als je een idee van een ander interessant vindt, ga daar dan mee aan de slag en geef er je eigen draai aan.” Deze uitspraken hebben mij weer geïnspireerd en mijn ogen geopend! Al met al vond ik het een heel erg leuk en leerzaam bezoek en ben ik erg blij dat ik voor Ron Jagers heb gekozen.

Ingezonden door: Bente Edinga (leerlingen het nieuwe eemland)