Bezoekverslag John Konijn

door | mrt 19, 2018 | bezoekverslag, leerlingen het nieuwe eemland | 0 Reacties

Met twee mede leerlingen heb ik het atelier van John Konijn bezocht, wij zijn hier heel warm en enthousiast ontvangen met een heerlijk kopje thee. Eerst hebben wij even rond gesnuffeld, prachtig vond ik zijn werken. Van veraf leek het zo nauwkeurig en precies geschilderd, dat je dacht dat er een foto hing. Maar kwam je heel dicht bij, zag je juist heel goed zijn schilders toetsen en dikke lagen verf. Vervolgens mochten we met ons kopje thee op een stoel gaan zitten, met ons gezicht naar 3 hele mooi schilderijen, waarvan 1 in het specifiek mij erg aansprak. Een portret van een bruinharige vrouw, ze kijkt opzei, waardoor er hele mooie schaduwen op haar gezicht vallen. Ik vond het kleur gebruik en de compositie zo mooi van dit werk, ook dat je de kwast streken nog zo goed zag op sommige plekken. John Konijn schildert met olie verf, zelf heb ik gekozen voor waskrijt omdat ik hier eigenlijk nooit mee werk en het mij daarom een uitdaging leek. Meneer Konijn heeft mij vooral ge├»nspireerd in het gewoon ‘lekker, los en leuk’ teken/schilderen, eerst wat grote lijnen en pas op het einde de details toe voegen. Gewoon doen wat je wilt en als je je nergens meer aan ergert op het doek, dan is het af. John Konijn heeft erg veel vragen van ons beantwoord en ons veel tips gegeven, erg leuke en open man. Ik had verwacht dat zijn atelier een beetje chaotisch zou zijn, maar het tegendeel, hij had alles super geordend in zijn chaos van schilderijen en verf. In mijn werk heb ik de orde in de chaos proberen weer te geven, door met grote, snelle, schuinen en rechte lijnen gewoon lekker te tekenen. De 2 gekleurde strakke lijnen boven en onder het werk staan voor de orde. Ook vind ik het kleur gebruik van John Konijn’s werken echt geweldig, hele felle en gekke kleuren, maar ook juist heel normaal en rustig. Zelf zei hij dat hij vaak met contrasten werkt, dus heel donker en heel licht, of koud en warm. Dit heb ik ook in mijn eindwerk toegepast. Zowel het koude als het warme en het lichte en donkere. Al met al was het een hele positieve ervaring om John Konijn te ontmoeten en zijn werken te aanschouwen.

Ingezonden door: Noor Coumans (leerlingen het nieuwe eemland)