Een aantal weken geleden ben ik samen met Laura op bezoek geweest bij Mardoe Painter om inspiratie op te doen voor een werkstuk voor de zonen en dochters van Amersfoort tentoonstelling.

Bij deze afspraak hebben Laura en ik onze eigen archiefdoos versierd op de manier zoals Mardoe het ook zou maken. We moesten zelf al portretten van mensen mee nemen en die hebben wij dan ook gebruikt.

De afspraak met Mardoe heeft mij veel inspiratie gegeven want eerst wist ik echt niet wat ik zou moeten maken, ik wist wel dat ik iets met portretten zou doen en dat ik daarbij ook iets zou gaan borduren aangezien dat ook grotendeels bij kunstwerken van Mardoe voorkomen. Maar ik wist niet wat ik daarmee moest doen.

Na de afspraak ben ik meteen schetsen gaan maken voor werkstukken en uiteindelijk ben ik op het idee gekomen om de portretten te combineren met servies. En zo ben ik op het idee gekomen om een schaaltje te maken en in dat schaaltje een portret te vormen. Ik ben als eerste dat schaaltje gaan maken maar op het moment dat ik dat schaaltje af had bedacht ik me dat het misschien leuker was om er een oog van te maken, aangezien het schaaltje al wit was en mooi rond.

Ik ben er toen dus gaatjes in gaan boren en een oog gaan schilderen om vervolgens wol door die gaatjes heen te gaan borduren zodat de link te leggen is naar Mardoe Painter en haar kunstwerken.

Ingezonden door: KirstenHoogendoorn (leerlingen amersfoortse berg)

P32900011
P32900021