Op het eerste gezicht was het een beetje een rommeltje wat ik ook zeker had verwacht. Maar tijdens de rondleiding zag ik wel dat hij een soort orde in de chaos had gecreëerd. Mijn eerste gedachte bij de schilderijen was: ‘Die zijn best wel groot.’ Van een afstand was het zeer realistisch geschilderd maar van dichtbij was het eigenlijk een wirwar van kwaststreken. Het thema natuur komt erg veel naar voren in zijn werk maar hij probeert meerdere thema’s uit zoals snelwegen en portretten. Vooral zijn manier van werken is me erg bij gebleven. Hij deed voor hoe hij begon aan een werkstuk. Hij legt een wit vel op de grond en smeert al dansend in grote vegen met een willekeurig lichaamsdeel verf op het doek. Daarna begint pas het uitwerken. Op deze manier krijgt hij spontane kunstwerken. Ook schildert hij bestaande stukken snelweg, natuur en portretten. Dat begint iets minder wild maar nog steeds zijn grote vegen te herkennen in het werk. Mijn algemene indruk van het werk van de schilder en de schilder zelf is zeer apart maar wel op een goede manier. De kijk op het leven van de kunstenaar vond ik zeer interessant. In iets van een uur zijn de onderwerpen; robots, aliens en tijdreizen besproken. Ik kom niet veel mensen tegen die daar zo veel over hebben nagedacht in hun leven als deze kunstenaar. Maar dat is wel logisch aangezien je uren lang alleen bent met je gedachten. De tip die de kunstenaar ons meegaf was dat we het beste iets kunnen schilderen wat we interessant of leuk vinden. Die tip heb ik meegenomen in mijn eindwerkestuk.

Ingezonden door: EmmelienvHilbers (leerlingen het nieuwe eemland)