Ik ben met een aantal vrienden naar Yasmin Veenstra geweest om te kijken hoe zij te werk gaat. Yasmin maakt illustraties op aanvraag voor kinderboeken. Vroeger maakte ze vooral zwart wit illustraties met inkt en nu gebruikt ze meer kleur. Yasmin gebruikt pastel potloden en verf om haar illustraties te maken. Naast het illustreren werkt ze bij een tandartsenpraktijk, daar krijgt ze veel inspiratie voor haar kunst.
Tijdens het bezoek hebben we eerst wat gedronken en gekletst. Daarna gingen we naar haar atelier op zolder. Daar was het heel erg netjes opgeruimd en geordend. Dat vond ik wel interessant want bij een kunstenaar heb ik een beeld van iemand die chaotisch is en een rommelig atelier heeft. Yasmin vertelde hoe ze haar illustraties maakt, hoelang ze over een illustratie doet en ze vertelde wat over een aantal illustraties die ze heeft gemaakt.
Ik vond het heel leuk, gezellig en leerzaam om Yasmin te leren kennen en ik heb veel inspiratie gekregen voor mijn eigen kunstwerk.

Ingezonden door: StellaCrezée (leerlingen farel college)