Samen met Hannah Wantenaar bezocht ik de kunstenares Yasmin Veenstra. Yasmin is illustrator en maakt voornamelijk illustraties voor kinderboeken. Daarnaast heeft ze ook illustraties gemaakt voor andere opdrachtgevers. Yasmin illustreert in huis en dus bezochten we haar daar.
Yasmin heeft in mijn ogen een hele eigen stijl. Ze gebruikt veel kleur in haar illustraties maar heeft ook enkele zwart wit prenten gemaakt. Ik zou haar stijl omschrijven als lief en vrolijk. Dit pas natuurlijk goed bij illustraties die worden gezien door kinderen.

Toen Yasmin verschillende werken liet zien merkte ik dat ze veel dieren gebruikte in haar illustraties. Aangezien Yasmin illustraties maakte verwachtte ik eerst dat ik zelf ook een schilderij of tekening zou maken. Maar, ik bedacht me later dat ik dit niet wilde doen omdat ik het moeilijk vond om dan niet letterlijk haar stijl te kopiëren.

Ik werd wel geïnspireerd door het feit dat ze veel dierprints gebruikt. Hierdoor besloot ik een kunstwerk te maken met meerdere dierenprints. Het idee van illustraties heb ik dus compleet losgelaten. Uiteindelijk heb ik een boomstam gebruik om daar verschillende dierenprints met verschillende texturen in te steken.