Ik ben voor dit project op bezoek gegaan bij illustrator Yasmin Veenstra. Toen ik bij de lijst keek van kunstenaars die meededen aan het project sprak haar werk mij het meeste aan. Ik vind de kinderboekenstijl illustraties één van haar leukste stijlen, vooral die met veel kleuren. Ik teken zelf eigenlijk niet vaak op deze manier, ik teken meestal gewoon in zwart-wit en vaak ook niet echt in kinderboekenstijl, maar ik vind het vaak wel mooi. Toen ik op bezoek ging was er een illustratie die ik heel leuk vond, met een mopshondje die een kroon en een mantel droeg. Ik heb met waterverf een beetje de menselijke versie hiervan geprobeerd te maken. Met waterverf heb ik ook een achtergrondje, het idee was een boomhut, erbij gemaakt. Het bezoek aan Yasmin Veenstra heeft mij geholpen om dit idee te bedenken. Ik heb dus eigenlijk de illustratie van het hondje van Yasmin  gebruikt als basis voor mijn waterverfschilderij. Verder heb ik geprobeerd om het met heldere kleuren een beetje een kinderboek-achtige sfeer te geven net zoals in het werk van Yasmin Veenstra .