Mardoe Painter is een kunstenaar die veel werkt vanuit de fotografie. Ze is namelijk zelf fotografe. Haar werken zijn voornamelijk twee dimensionaal. Ze houdt ervan om haar werk te maken zonder terug te kunnen, daarom zou ze niet gaan tekenen met een potlood maar met een pen. Volgens Mardoe werk je intuïtiever als je niet terug kan. Dit niet terug kunnen gaan vindt ze bij het leven passen, want ik het echte leven kun je ook niet terug.
Het leven en vooral haar leven heeft veel invloed op haar werken. Mardoe heeft namelijk littekens op haar heup doordat ze daaraan is geopereerd. Hierdoor is die huid daar poreuzer. Dit bootst ze na in haar werken door te borduren door het papier. Over het algemeen zal ze, als ze borduurt, fijn garen gebruiken en de achterkant van het werk tentoonstellen.
Soms ook laat ze het garen weg, ze prikt dan in papier laat het zo opbollen. Als ondergrond bij de proces gebruikt ze een yogamatje.

Ik koos voor Mardoe Painter als kunstenaar omdat haar werk op de website veel vragen bij me opriep die ik graag beantwoord wilde hebben. Ik wilde namelijk weten waarom ze koos voor garen en hoe groot de werken waren die ze maakte. Ik dacht namelijk dat ze best wel groot zouden zijn, maar haar werken hebben een niet al te groot formaat.

Het werk dat ik maakte als reactie op haar werken is een geborduurd gezicht. Ik laat niet de achterkant zien maar de voorkant. Dit koos ik om te doen omdat ik geen patroon heb gebruikt in het borduren, de voorkant vond ik al rommelig genoeg.
Ik heb gekozen het gezicht te maken in zwart wit omdat Mardoe in alleen wit werkt als ze zonder garen werkt. Zwart koos ik als een contrastkleur.
Als laatste maakte ik een gezicht omdat Mardoe haar werk vaak mensen bevat. Dit is totaal tegenstrijdig met wat ik meestal doe.