Voor dit project ben ik bij Hannah Blom op bezoek geweest. Haar werk sprak mij erg aan omdat ik het erg leuk vind om met metaal te werken omdat het erg buigzaam is. Ook is het een erg mooi materiaal om te zien. Hannah Blom werkt vaak ruimtelijk. Dit sprak mij ook aan omdat ik dit makkelijker vind dan 2D werken.

Ook was haar werk anders, in positieve zin, dan dat ik eerder heb gezien. Ik had nog niet zoveel kunstwerken gezien van metaal en de verhalen achter de kunstwerken waren bijzonder. Mijn werk is gebaseerd op “Monumentje voor een vluchteling”.

Met mijn werk wil ik duidelijk maken dat er ondanks alle negativiteit die vluchtelingen over zich heen krijgen er ook nog mensen zijn, waaronder ikzelf, die ze graag willen helpen op alle mogelijke manieren. Ik zie vluchtelingen niet als indringers maar als mensen op zoek naar een warm thuis.

Want ik vraag mij zo vaak af;
Hoe zou het zijn als ik zou moeten vluchten?