atelierbezoek verslag Hannah Blom

door | jan 9, 2018 | bezoekverslag, leerlingen het nieuwe eemland | 0 Reacties

Mijn keuze ging eigenlijk direct uit naar Hannah, omdat zij de enige was die ook beeldend werk leverde. Op school maken wij altijd dingen op papier en zijn we vooral bezig met tekenen, schilderen etc… dus ik vond het leuk om eens wat anders op te zoeken. Niet alleen dit sprak mij aan, maar ik was ook heel benieuwd op welke manier Hannah werkte omdat het er zo speels en creatief uit zag. Op 20 november zijn wij ( Milou en ik ) naar haar atelier gegaan in Amersfoort om een kijkje te nemen. Het was een super rommelig maar gezellig en ook wel geordend atelier, en ik denk dat dit ook is wat dus zo goed bij haar werk past. “eigenlijk speel ik vooral en kijk ik dan wat eruit komt.” Zei Hannah ook. Je ziet wel dat ze geordend is in haar werk en weet wat ze uiteindelijk wilt, maar tegelijkertijd met afvalmateriaal te werk gaat en “speelt”. Dit is ook iets wat ik dus heel erg heb meegenomen in mijn werk nu, ik pak gewoon wat karton, takjes en lijm en begin maar gewoon te knutselen. Hieruit ontstaan de leukste dingen en vaak ook iets wat dus echt bij jou past. Hannah haalt vooral haar inspiratie uit de natuur, maar ook bouwwerken en mensfiguren zie je veel terug. Een opdracht die zij ook wel geeft aan mensen als ze bij haar komen werken is, bouw een shelter, hier komen allemaal verschillende “shelters” uit, die dus stuk voor stuk wel aan de opdracht voldoen. Eerlijk gezegd had ik niet echt verwacht dat ik dit een leuke opdracht zou gaan vinden, maar omdat ik Hannah haar werkwijze en inspiratie leuk en interessant vind is dit wel veranderd.

Juliette Duk
V5B
Het Nieuwe Eemland

Ingezonden door: Juliette Duk (leerlingen het nieuwe eemland)