Samen met nog twee klasgenoten ben ik op bezoek geweest bij het atelier van Monica de Jong. We werden hartelijk ontvangen met een kopje thee. Direct toen we zaten begon ze te vertellen over haar werken en het vrijwilligerswerk dat ze heeft gedaan. Ze is naar een school in Senegal geweest en heeft daar leerlingen en leraren tekenles gegeven en ze hebben samen een bank gebouwd om op te spelen en op te zitten. Dit vond ik heel inspirerend.
Het meeste van haar werk zijn houtsneden, ze heeft ook etsen, aquarellen en olieverf schilderijen. Ze maakt vooral kunstwerken die met natuur te maken hebben. Haar meer recentere werken hebben ook mens- en dierfiguren. Dit is gekomen doordat ze begon met het toevoegen van schaduwen van mensen en dieren, dit heeft ze onbewust gedaan. Ook haalt ze inspiratie uit kranten.
Ze vertelde dat ze altijd een schetsboekje bij zich heeft zodat wanneer ze iets ziet ze het gelijk kan tekenen. later bekijkt ze haar schetsen en komt ze op idee├źn voor een groter werk. Soms laat ze ook delen weg om meer aandacht aan het andere te geven.
de meeste houtsneden zijn zwart, dit vindt ze krachtiger.

Zelf ga ik ook bezig met drukken, alleen dan met linoleum omdat mij dat makkelijk lijkt voor een beginner.

Ingezonden door: Anouck Jansen (leerlingen het nieuwe eemland)