Over het creatieve proces

Op dit moment komt mijn inspiratie van spiegelingen die ik in ramen zie. Dat kan onderweg ergens naar toe zijn, of ergens binnen, gewoon in mijn atelier of thuis.
Het thema geeft me de mogelijkheid om zowel het lyrische, verhalende element ruimte te geven, als de mogelijkheid om met verf te kunnen spelen. Ik maak vooral gebruik van de vloeibaarheid van de verf. Daardoor ontstaat een gelaagdheid in kleur en vormen kunnen tevoorschijn komen door het uitvloeien van sterk verdunde verf. De schijnbaar toevallige vlekken doen denken aan organische vormen (natuur) doorkruist worden door rechte lijnen die associaties oproepen van ruimtes, architectuur. Het is een manier om het soepele van het schilderen, plezier in het laten ontstaan, te combineren met de behoefte structuur aan te brengen en verhalen te vertellen over plekken waar je wel of niet wilt zijn. En waarvan je niet weet of je daar bent, binnen of buiten of allebei tegelijk.

[SlideDeck2 id=126]

Van 14 januari tot half februari hangt mijn werk in een tentoonstelling (Kuub, Utrecht) dus is er dan weinig te zien in mijn atelier.

CV
website: www.annemiekealberts.nl
tel. 0640388144
mail: alberts.annemieke@gmail.com